Titlul proiectului:
"Comerț și inovare în industria vinicolă - WINET BSB638"
ID PGA:
8721165512289
Stadiu:
În curs de desfășurare
Motivul statutului:
În curs de desfășurare
Obiective:
Lansarea unei cooperări transfrontaliere cu o nouă abordare bazată pe o combinație de rețele clasice și tehnologii on-line moderne, în concordanță cu tendințele actuale și susținută de strategiile de dezvoltare a sectorului vitivinicol din țările participante, care va spori colaborarea sectorială între România, Bulgaria și Republica Moldova, precum și exporturile către alte țări.
Descriere:
Proiectul WINET vine într-un context de diminuare a relațiilor comerciale în sectorul vinificației între țările participante, scăderea producției de vin din cauza climeii, scăderea calității din cauza non-standardului și lipsa tehnicilor moderne și are drept scop rezolvarea acestor probleme prin colaborare, programe de schimb de bune practici, cooperarea autorităților, centrelor de învățământ superior și a întreprinderilor, precum și comerțul online.Proiectul este în concordanță cu mai multe inițiative ale UE și se completează cu alte programe regionale de cooperare transfrontalieră.
Datorită abordării sale inovatoare în materie de TIC în domeniul comerțului și al colaborării, inițiativa poate fi foarte ușor integrată de noi membri din orice țară din bazinul Mării Negre.
Proiectul susține cu fermitate sustenabilitatea mediului și promovează în acțiunile și mesajele sale democrația și drepturile omului, precum și egalitatea de gen.
Pe termen lung, proiectul va îmbunătăți bunăstarea oamenilor din regiunea vizată prin cooperare și prin urmare creșterea durabilă.
Componente de Acţiuni:
Proiectul include următoarele activități:
- Componenta management și comunicare
- Evaluările și studiile sectoriale inițiale ca bază pentru proiectarea rețelei
- Crearea rețelei de vinuri (WINET) ca o inițiativă deschisă pentru creșterea comerțului și cooperării în sectorul vitivinicol și invitarea tuturor părților interesate să se alăture
- Evenimente de networking și diseminare, precum și programe de schimb de bune practici
- Crearea platformei ICT WINET ca instrument de sprijin pentru promovarea mai ușoară a produselor și serviciilor, a colaborării, a comerțului între membri
- Animarea platformei, publicarea ei on-line prin intermediul rețelelor sociale, pentru a crea impactul și tracțiunea necesară pentru auto-sustenabilitate
Rezumat activitate:
Proiectul WINET are ca scop implementarea platformei TIC WINE, care este instrumentul menit să sprijine crearea și dezvoltarea rețelei WINET. Platforma va avea un rol central în implementarea proiectului și este esențială pentru adoptarea, sustenabilitatea și capacitățile sale de transfer. Platforma va fi construită pe baza unor standarde deschise, extensibile astfel încât să fie capabilă să-l extindă dacă este necesar. Codul sursă va fi datorat de LP, astfel încât să poată asigura sustenabilitatea (întreținere și garanție) și transferul către alte entități interesate, după caz.
Procesul de implementare va urma metodologii dovedite. Furnizorul va trebui să demonstreze capacitatea de a proiecta, dezvolta și implementa un produs fiabil. Serviciile asociate vor include: analiza și proiectarea; dezvoltare și implementare; testarea funcționalităților și performanțelor sale; Instruire; întreținere și garanție.
Platforma va oferi cel puțin următoarele funcționalități:
- înregistrați membrii rețelei, permițându-i să își editeze profilul, inclusiv informații despre produse, servicii și oferte
- instrumente de comunicare și colaborare între membri
- comerț (comerț electronic)
- comunități tematice (bune practici, inovare, cercetare etc.)
- organizarea de evenimente și înregistrarea la acestea
- întâlniri on-line și seminare web
- logare și raportare
- furnizarea de informații despre activitățile proiectului
- diseminarea și promovarea proiectului
Platforma va fi disponibilă în engleză, română și bulgară.
Memo:
Scop:
WINET își propune să sporească comerțul și cooperarea în sectorul vitivinicol în bazinul Mării Negre. Pentru a-și atinge obiectivul, partenerii WINET vor crea o rețea care va lega peste 100 de întreprinderi, IMM-uri, studii superioare și cercetare, autorități locale / regionale / naționale, precum și grupuri de interese, ONG-uri și organizații de sprijinire a afacerilor din cele trei țări fondatoare.
Proiectul va crea cadrul și facilitățile necesare pentru stabilirea unor relații viabile între membri, pentru a crea o comunitate dedicată colaborării, creșterea relațiilor comerciale și modernizarea constantă a industriei vinicole din regiune.
Rezultate:
Principalele rezultate care trebuie obtinute prin proiect sunt:
- R1. Creșterea cooperării în sectorul vitivinicol;
- R2. Creșterea promovării reciproce și a comerțului în sectorul vitivinicol;
- R3. Facilitarea schimbului de cunoștințe în sectorul vitivinicol.
Buget
Cuprins in buget
Identificatori proiect:
Ajutor umanitar:
Nu